Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A természetben a kúszónövények mindig megtalálják a módját, hogy kedvükre kapaszkodjanak felfelé. Ugyanezt a kertben is megteszik, ha módjuk van rá: egy fa vagy fal mellé ültetett, esetleg véletlenül megeredt borostyán, vadszőlő, lonc vagy futórózsa akár segítség nélkül is képes megkapaszkodni.

Konyhakertünk művelésekor sok munkát és energiát takaríthatunk meg, ha egyszerűen követjük a természet adta mintát. Az erdő talaját mindig borítja valami, ha az ágyásokat betakarjuk, kertünknek is tápanyagdús, finom szerkezetű lesz a talaja, akárcsak az erdőé.

Az ilyen frontokkal terhes időszakban az ember lánya a többedik álmatlan éjszakát követő fejfájós nappal után valamilyen gyógyír után kiált. Lehetne az néhány tabletta is akár, de minek mérgezné magát, ha a virágládában ott illatozik az élénkzöld citromfű.

Az orvosi citromfű (Melissa officinalis) egy kisebb házi patikával felér, nem is csoda hát, hogy a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2014-ben az Év gyógynövényének választotta.

Melissa_officinalis01.jpg

Az ágyásszegély több funkciót is betölthet a kertben: egyrészt szerkezetileg és optikailag részekre bontja azt, segítségével több látványos pontot alakíthatunk ki. Másrészt megkönnyítheti a gyepgondozást, hiszen a fűnyíróval nem sértjük meg az ágyás növényeit.

FB.jpg

Aki kertjét eddig csak a fű-fa-virág koncepció alapján alakította ki, mert mondjuk ódzkodott a kapálás-gyomlálás problémájától, annak jó hír, hogy igenis érdemes megfontolni egy kis konyhakert létrehozását. Több okból is: a díszkertekben a fűnyírást nem lehet megúszni, viszont ha kialakítunk pár veteményes ágyást, máris kevesebb füvet kell nyírni, több friss zöldség kerül az asztalra, és több marad a pénztárcában, mint a zöldségesnél. Így aztán semmi okunk lemondani erről a lehetőségről!

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek