Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mostanában a környéken elég sok fát láttunk kivágni, talán ezért kerül elő újra és újra a téma: mit kezdjünk a talajszint fölött elvágott tuskóval?! Egy korábbi posztban már volt néhány ötlet a beültetésre, de ezenkívül még rengeteg módon hasznosítható újra a valaha szebb napokat látott fa torzója, ill vastagabb ágai.

A beültetés mellett az egyik leggyakoribb felhasználási mód az ülőalkalmatosság "gyártása", mert ehhez nem nagyon kell semmi: egy deszka vagy néhány régi szék, esetleg kispárna, és már kész is.

Vetés pontosan, szépen

És egyszerűen! Bár a népi megfigyelések szerint kendermagot a mai naptól már nem lehet vetni, de sok mindent mást igen: pl. répát, salátát, zsázsát, babot, de akár paradicsomot is.

A magoknak való barázdahúzás vagy lyukfúrás ugyan nem a legnehezebb kerti munka, de miért ne könnyítenénk meg a dolgunkat, ha lehet. Találtunk egy nagyszerű, könnyen elkészíthető célszerszámot, amellyel sokkal egyszerűbb lesz a magvetés. Borimádók előnyben!

Pihe-puha mohaszőnyeg

Szerencsés, akinek ablakos, világos a fürdőszobája, és ott is tud növényeket tartani. De akkor se kell elkeseredni, ha nincs így, mert van egy növény, amelynek elég akár a lámpafény is, bírja a szárazságot, de a párás, nedves levegőt is, ráadásul puha: a moha.

Gyártsunk magbombát!

A magbomba eredetileg a gerillakertészek "fegyvere", mert nem robban, mégis nagyot szól. A kis agyaglabdákba gyúrt magokat észrevétlenül el tudják szórni útközben, be tudják hajigálni elhagyott telkek kerítésein, aztán a többit a természetre bízzák.

Ugyanezt megcsinálhatjuk a saját kertünkben is, pl. ha nagyon természetes hatású virágos rétet szeretnénk a ház körül. A magbombáknak köszönhetően teljesen véletlenszerű lehet, mi kerül egymás mellé, így az eredmény is nélkülözi a megtervezett kert benyomását.

Eddig az idei tél sem sikerült túl hidegre, aminek a kártevőkön kívül a madarak is nyilván örülnek. A napokban viszont kemény mínuszok jöhetnek, úgyhogy nagyobb forgalomra számíthatunk a madáretetőkön. Nyilván sokan már november környékén "megterítették az asztalokat" a kertben, de a kényeztetést sosem késő elkezdeni, úgyhogy, aki eddig nem tette, még mindig nem késő.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek