Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mostanában a környéken elég sok fát láttunk kivágni, talán ezért kerül elő újra és újra a téma: mit kezdjünk a talajszint fölött elvágott tuskóval?! Egy korábbi posztban már volt néhány ötlet a beültetésre, de ezenkívül még rengeteg módon hasznosítható újra a valaha szebb napokat látott fa torzója, ill vastagabb ágai.

A beültetés mellett az egyik leggyakoribb felhasználási mód az ülőalkalmatosság "gyártása", mert ehhez nem nagyon kell semmi: egy deszka vagy néhány régi szék, esetleg kispárna, és már kész is.

Tuskóból kaspó

Előfordulhat, hogy a kertünket valaha ékesítő fák némelyike elfárad: megbetegszik, kiszárad, szél csavarja. Kisebb fák esetében könnyen megoldható a dolog fejszével, fűrésszel, ásóval, de egy élemedett korú példánynál jó eséllyel az egész kertet is feláshatjuk, ha meg akarunk szabadulni a gyökerektől. Marad tehát a tuskó, amelybe azonban könnyedén új életet lehelhetünk, így ismét éke lehet a kertnek. Gyűjtöttünk néhány ötletet, hogy lehet a kivájt vagy kilyuggatott tuskóból a porta üde színfoltja.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek