Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nyár vége és az ősz számít a gyepgondozás legfontosabb időszakának. Ilyenkor lehet a gyephibákat javítani, közben el lehet végezni a felújítási munkákat. A forró nyár után nem szabad elspórolni ezt a munkát.

Pihe-puha mohaszőnyeg

Szerencsés, akinek ablakos, világos a fürdőszobája, és ott is tud növényeket tartani. De akkor se kell elkeseredni, ha nincs így, mert van egy növény, amelynek elég akár a lámpafény is, bírja a szárazságot, de a párás, nedves levegőt is, ráadásul puha: a moha.

Mi fán terem a kokedama?

Amikor először hallottuk ezt a szót, lelki szemeink előtt valahogy rögtön egy húros hangszer jelent meg, ki tudja, miért. Aztán próbára tettük néhány ismerős fantáziáját, és a következő tippek születtek: távol-keleti társasjáték, versforma, japán étel, harcművészeti ág, egzotikus gyümölcs.

Nos, a Távol-Kelet, pontosabban Japán stimmel, a többi viszont nem talált.

Mohalakó medveparányok

Amikor a kertben élő, mozgó parányi élőlényeket vesszük sorra, az egyik legizgalmasabb társaság a medveállatkáké (Tardigrada). Köztünk élnek, mégis kevesen tudnak róluk. A szűk családban kérdeztem felőlük, egyedül Borika lányom tudta kikről van szó, de ő eltér az átlagos kertbarát családtól, hiszen egyetemi biológushallgató.

Egy egyszerű nagyítónál erőteljesebb nézőkére van szükség, hogy e fura kis állatok világába be lehessen kukucskálni, mert áltatában az egy millimétert sem éri el méretük.

Legelésző medveállatka

Aki volt már a Debreceni Virágkarneválon, vagy legalább képeket látott róla, tudja, milyen lenyűgöző, amikor hatalmas szobrok, tárgyak virágba borulnak. Az így megelevenedett jelenetek azonban csak ideig-óráig látványosak, mert a vágott virágok hamar tönkremennek.

Ezek a pillangók nem Debrecenben röpködnek

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek