Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kis szerencsével még a szeptember második felében elvetett fűmag is megerősödhet annyira a fagyokig, hogy sikerrel átvészelje a telet. A szép gyepek tulajdonosai már megtanulták, hogy a nyár végi, őszi munkák közben egy szolid szellőztetésre érdemes időt szakítani, ezzel együtt sort kell keríteni a felülvetésre is. Ahhoz már nagyon ismerni kell a gyepalkotó fűfélék világát, hogy ilyenkor fajtakorrekcióval sikerüljön javítani, dúsítani a megkopott állományt. A profik ilyenkor csak egy-egy éppen hiányzó fűfajtát vetnek, de a hobbikertészek számára egyszerűbb, ha a gyephasználatnak és a környezetnek megfelelő magot vásárolnak.

A jól tartott gyep növényei 5-7 évig élnek

Az első Föld napját 1970. április 22-én tartották Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. 20 évvel később az időközben alternatív energiaforrások kutatójává és szakértőjévé lett alapító és barátai már egy világmozgalom részeseiként hívták fel a figyelmet az ökológiai válságra.

Föld napja zászló.jpg

Aki a spenótot szereti, a mángoldot is fogja. Az ijesztő tudományos név (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. cicla - ráadásul csak egy a számos közül) ne rettentsen el senkit, hisz "csupán" a cékla legközelebbi rokonáról van szó. A spenótimádóknak pedig azért hasznos, mert íze hasonló, és június-júliustól a fagyokig szedhetjük, amikor spenót már rég nincsen.

garden-chard.jpg

Vetőszalag házilag

Talán 2 éve lehetett, hogy anyósom elszalajtott minket a legközelebbi gazdaboltba sárga- és fehérrépamagért. Sárgarépából csak vetőszalag volt aranyárban, de az eladó megnyugtatott, hogy nagyon megéri, mert egyenletesen nő ki, nem kell egyelni, és a gaznak sem marad hely.

MacKenzie-vegetable-garden.jpg

Hagyma az ablakban

Többek között az a jó a tavaszban, hogy egyik hagymaőrületből a másikba eshetünk. Most éppen medvehagymával tömjük magunkat, de mellette ott a népiesen pázsithagymának vagy pázsitfűnek nevezett metélőhagyma, lánykori nevén snidling (Allium schoenoprasum). Kinek a kertjében, kinek az ablakában. Nálunk ez utóbbi.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek