Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vetőszalag házilag

Talán 2 éve lehetett, hogy anyósom elszalajtott minket a legközelebbi gazdaboltba sárga- és fehérrépamagért. Sárgarépából csak vetőszalag volt aranyárban, de az eladó megnyugtatott, hogy nagyon megéri, mert egyenletesen nő ki, nem kell egyelni, és a gaznak sem marad hely.

MacKenzie-vegetable-garden.jpg

A csomagküldők katalógusaiban fellelhető sárgarépafotók láttán a hobbikertésznek hamar kedve szottyan termesztésével próbálkozni. A répával azonban csak az kezdjen, aki kedveli az ásást, e növény ugyanis a laza talajban érzi jól magát, pontosabban ilyen közegben fejleszt pompás karógyökeret. Ha kötött a föld, akkor a narancsszín répa csak girbegurba csúfsággá sikeredik. Nemcsak a laza talaj, hanem a kellő táperő és - a vaskos gyökér fejlődése kezdetén - a gondos öntözés is fontos.

répa.jpg A répa hálás gyökér, hatalmasra nő, ha laza talajba kerül és bőven kap tápanyagot és vizet

Legalább egy évtizede már, hogy - ami az időjárást illeti - nincs normális év. Miért is lenne más 2014? A kellemes tavaszias január a kertészkedő eszébe juttathatja a zöldségmagok helyrevetését. Vessünk, vagy ne vessünk? - lehet feltenni a kérdést. Ami a napi hőmérsékleteket illeti, akár a földbe is kerülhetnének a magok. Jövőjük bizonytalan, mert még lehetnek hidegek.

orto con neve.jpgMég jöhet hó a mostani vetésre

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek