Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sándor és József eddig nem fukarkodtak zsákjuk tartalmával, remélhetőleg Benedek is folytatja majd a sort.

Ahogy melegszik az idő, egyre türelmetlenebben várjuk, hogy a hóvirág, a hunyor és a krókusz után a többi tavaszi virág is kibújjon a kertben. Aki előrelátóan ősszel elültetett néhány hagymát cserépbe vagy ládába, már akár örülhet is a látványnak, de a feledékenyeknek sem kell lemondani az élményről. Most éppen nagyon sokféle előhajtatott virág közül válogathatunk, hogy a tavaszt bevigyük a lakásba.

Ha csak rajtam múlna, a Nemzetközi Nőnapon kedvenc növényeimmel tisztelném meg hölgyismerőseimet. A baj, hogy a pozsgásokat kedvelem, és ezek legtöbbje nem ilyenkori kedveskedéshez való. Valószínűleg kockázatos bármilyen pozsgást ajándékozni. Ha emlékeimben kutatok, azt hiszem pozsgás növények körül hölgyeket akkor látok, ha árusítják azokat. Egy biztos, közelebbi családtagjaim, ha választhatnának, akkor olyan növényt szeretnek kapni, amelyiken virág is van. A virágos cserepes igazán nőnapra való, máskor csak akkor ajánlott vásárolni, ha egészen biztosak vagyunk abban, hogy az ilyennel is örömet okozunk. A vágott virág az igazi. De ez egy nőnapi virágözönben kész tönkremenés.

Tavasz Angliában

Az alábbi képeket egy kedves olvasónk, Veronika küldte Oxfordból. Az ottani klímának köszönhetően egyszerre nyílik a hóvirág, a nárcisz, a jácint és a tulipán. Ez utóbbi a komposztban érzi a legjobban magát, ahogy erről az egyik fotó is tanúskodik. A házon belül a konyhaablakban virító primula, nárcisz, ciklámen és fürtös gyöngyike gondoskodik a tavaszi hangulatról.

Végre kertészkedtünk!

Hosszú idő után végre eljutottunk a Nagymamához, és kivételesen az időjárás is kegyes volt hozzánk, úgyhogy szinte az egész napot a kertben töltöttük. Először is körbenéztünk, hogyan éledezik a kert: nyílnak a nárciszok, bimbóznak a jácintok, és lassan a tulipánok is előbukkannak a zöldellő levelek közül.

A jácint

Ebből a videóból sok hasznos dolgot megtudhatunk a jácintról.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek