Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nyári melegben a legnagyobb kihívás a vízminőség megőrzése, az algásodás megelőzése és kezelése. A tavi növények most már teljes pompájukban díszlenek, a vizeket szitakötők, madarak látogatják. Töltsünk minél több időt a tó közelében!

gartenteich_43.jpg

Madáritató

A madaraknak nyáron van a legnagyobb szükségük arra, hogy folyamatosan vizet találjanak a kertben. Nemcsak isznak, hanem szívesen fürdenek is, ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen takarítsuk az itatót, és cseréljük a vizet.

Ha a kertbe elsősorban azért szeretnénk egy kis vizet, hogy a madaraknak itatót biztosítsunk, ügyeljünk az elhelyezésére. Az általános szempontokon (rálátás, közvetlen napfény) kívül vegyük figyelembe, hogy a madarak a nyílt területet kedvelik, ahol a ragadozók - pl. a macskák - nem tudják észrevétlenül becserkészni őket. Néhány méterre az itatótól azonban szerencsés, ha rejtőzésre alkalmas bokrok nőnek. Ne tegyük olyan helyre az itatót, ahol gyakran mozgunk (játszósarok, grillező környékére, főbb közlekedési útvonalak mellé), figyeljük távolról az ott zajló életet.

madáritató2.jpg

Minden kertben lehet tó

Sokan szeretnének tavat a kertjükbe, de az álom megvalósítását valamilyen oknál fogva mindig elhalasztják. "Túl kicsi a kert", "kicsik még a gyerekek, nehogy gond legyen", "nagy falat ez nekem", "kinek van erre ennyi pénze" - ha ismerősek a gondolatok, bátran olvasson tovább! Nem kell ugyanis nagyban kezdeni - egy jól megépített kis vízfelület ugyanolyan dísze lehet a kertnek, és ugyanolyan vonzó élőhely, mint nagyobb testvérei.

tözegbeton_boritású_dézsató.jpgTőzegbeton borítású dézsató

Bármekkora vízfelületet létesítünk a kertünkben, mindenképpen jót teszünk vele magunknak és környezetünknek is. Azon az örömön túl, amit látványukkal szereznek, ezek a tavacskák sok állatnak nyújtanak kiváló élőhelyet és itatót. A folyamatos párolgás megköti a port, ezzel tisztítja a környék levegőjét.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek