Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Meg paradicsomot. A hétvége e két remek gyümölcsről szól majd az ELTE Füvészkertben. A Szakmai napok keretében idén először rendezik meg a Fügenapot: az egykor kuriózumnak számító fügével egyre több helyen találkozhatunk az országban. Ha még nem is vagyunk fügenagyhatalom, az időjárás tekintetében lassan Magyarország is a Mediterráneum része lesz, csak tenger nélkül.

Akinek péntek estére nincs még programja, az ELTE Füvészkertben csodálatos látványban lehet része: a korábbi évekhez hasonlóan, az óriás tündérrózsa (Victoria cruziana) virágzása várhatóan ismét látható lesz.

Ahogy már a korábbi programajánlóban jeleztük, a hétvégén a Füvészkertben minden a kaktuszokról szól majd. 

A meghirdetett nyereményjátékunkra 13 helyes megfejtés érkezett, amelyeket -szokás szerint - a beérkezés sorrendjében beszámoztunk, majd a random.org segítségével kisorsoltuk a 3 szerencsés nyertest.

A három szerencsés tehát, akik páros belépőket nyertek a hétvégi Kaktuszkiállítás és -vásárra a Füvészkertbe: Jóni Nikoletta, Takácsné Magi Zsuzsanna és Nagyné Maros Gabriella.

Köszönjük a részvételt, a nyerteseknek gratulálunk, velük e-mailben vesszük fel a kapcsolatot. Akik most nem nyertek, ne csüggedjenek, lesz még alkalom! De aki teheti, látogasson el a kiállításra, mert biztosan nagy élmény lesz!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Az amerikai földrészek kietlen sivatagainak, félsivatagainak szomjazást tűrő növényei a kaktuszok.

Legyünk kicsit japánok!

Ilyentájt nagyon jó dolog japánnak lenni, főleg Japánban. Az utóbbi években már március végétől virágzik az ország jelképének számító cseresznyefa, a sakura. Ez a tavasz ünnepe, egyben ott az év kezdete is, így érthető, hogy nagyszabású ünnepségek kapcsolódnak hozzá.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek