Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Itt az ősz, a hagymaduggatás ideje. Lehet ültetni boglárkákat, csillagvirágokat, díszhagymákat és korai tulipánokat. Jobb most, a szezon elején vásárolni, mert az elsők még válogathatnak. A gyűjtemény összeállításakor fontos tudni: minél nagyobb egy hagyma, annál nagyobb tömegű levelet, virágot fog hozni.

czauner_péter dália gyöngyike hagymás_virágok jácint kockásliliom nárcisz r:díszkert tavasz tulipán ültetés

Néhány évvel ezelőtt pont áprilisban jártam Hollandiában, így nem hagyhattam ki Keukenhofot sem a programból. Már az út is lenyűgözött bennünket, mert tulipánföldek mellett autóztunk el; egészen mesebeli látvány volt a sok színes virágsáv.

holland01b.jpg

Az Amszterdamtól csupán félórányira fekvő Keukenhof területét a 15. században vadászatra használták, ezenkívül itt termelték meg a II. Vilmos bajor herceg lánya, Jacqueline vagy Jakoba grófnő uradalmi konyhájába szükséges fűszer- és gyógynövényeket. Innen az elnevezés: Keukenhof="konyhakert".

Valamelyik Pettson és Findusz mesekönyvben olvastunk egy kísérletről, amelyben tulipán szirmait lehet ételfestékkel megszínezni. Természetesen a gyerekek azonnal ki is akarták próbálni, hogy tényleg működik-e. Naná, hogy februárban!

Mit üzennek a virágok?

Anyák napján minden virág a szeretet jele, azért mégis érdekes lehet, hogy az egyébként ajándékba szánt virág színén, illatán és szépségén kívül még egyéb üzenetet is hordoz. Olvastam egy német közvélemény-kutatást arról, melyek a legkedveltebb vágott virágok, balkon- és szobanövények. Mivel a lista valószínűleg nálunk is hasonlóan alakulna, gondoltam, közkinccsé teszem.

Az első helyen a rózsa áll, mely elsősorban a szerelmet és a szépséget szimbolizálja. Az egyes színek jelentése azonban eltérő: míg a piros a szeretet, szerelem jelképe, a friss szerelemesekhez inkább a rózsaszín illik. A fehér a hűséget, a sárga viszont a féltékenységet is jelentheti.

Ha csak tehetem, minden évben megnézem az Alcsúti Arborétum március közepén virágba boruló hóvirágmezőit. Hihetetlen élmény a sok apró, fehér virágot ilyen mennyiségben látni. Most vasárnap délután az ég ugyan nem volt felhőtlen, és erős szél is fújt, így elég télies arcát mutatta az arborétum, ennek ellenére nem bántam meg a közel 3 órás sétát.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek