Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dézsató

Ahogy melegszik az idő, egyre többen vágyunk a víz közelségére, a megnyugtató látványra, a madárcsicsergésre (a szúnyogokat ilyenkor felejtsük el, jó?), és eszünkbe se jut, hogy lehetne akár saját tavunk is. Pedig!

A hely nagy úr (meg persze a pénz is), de egy kis ötletességgel már az erkélyen is megteremthetjük az ÉRZÉST. Csak egy öblös üvegtál néhány úszónövénnyel, és máris másképp fest a világ!

A rebarbara

A piacokon járva mostanában gyakran láthatunk rebarbarát, de sokan nem tudják, mire lehet használni. Az angolszász konyha kedvelt alapanyaga ez a fanyar ízű növény, lehet belőle levest, lekvárt, mártást készíteni, de a hagyományos meggyes lepény helyett is kipróbálhatjuk a rebarbarás változatot. Fontos tudnunk a rebarbaráról, hogy étkezési célra csak a húsos levélnyél alkalmas.

A könnyen fenntartható kert alapja a jól megépített kerti szegély, azaz a gyepfelület és a kert többi része közötti határ, az ágyások, burkolatok széle.
Ha azt a feladatot kaptuk kamaszkorunkban, hogy nyírjuk le a füvet, általában több-kevesebb örömmel vállaltuk, hiszen ez már olyan "felnőttes" munka volt. Ám a feladat nehezebb része ott kezdődött, ahol a fűnyírás maga véget ért. Vagyis annál a vonalnál, ahol az ágyások, illetve a kert egyéb burkolt felületei határosak voltak a gyeppel. Ma sincs ez másképp, a gyep szélének rendbentartása továbbra is komoly feladat.

Ennek a virágnak a születését két történet is magyarázza.

Nicolas-Bernard Lépicié festménye (1771)

Zsázsacsíra

A zsázsát eddig csak kis növényke formájában ismertem, úgy szeretem is. Most kipróbáltam a csíraváltozatot, mely ugyan nem aratott nálam akkora sikert, mint az eddigiek, de azért megosztom veletek, hátha másnak bejön.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek