Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hétvégére elég vacak időt jósolnak: viharos szél, eső, hó, ennek ellenére van néhány program, melyeket érdemes beilleszteni az év végi hajrába.

A Tatai Vadlúdsokadalmat már népszerűsítettük a Kapanyélen, de ma újabb vadlúdlesre hívják az érdeklődőket, mert a tatai Öreg-tó elmúlt 30 éves történetében még nem volt példa arra, hogy ilyen madártömeg érkezett volna ide. Idén most már közel 50 ezer vadlúd éjszakázik a tavon, és ha ehhez hozzávesszük a mintegy 2500 récét, 4000 sirályt és 8000 varjút, akkor beláthatjuk, hogy ilyen lenyűgöző látványban ritkán lehet részünk!

A reggeli kirepülésről már lekéstünk, de délután 3 órától még gyönyörködhetünk a behúzásban, úgyhogy aki  arrafelé jár, vagy nem rest ezért Tatára utazni, ne hagyja ki!

A Nagytétényi Kastélymúzeumban a hagyományos karácsonyi vásár mellett kortárs iparművészek által feldíszített fenyőkben gyönyörködhetünk, ma délelőtt karácsonyi koncertet hallgathatnak az érdeklődők, délután 3-kor pedig a méhek és a méz szerepéről tartanak előadást.

Gyenesdiáson pedig a gesztenye és a mézeskalács a főszereplő az utolsó adventi hétvégén. A Községháza előtti téren sült gesztenyével és forralt borral várják a látogatókat. Részletetes program itt.

Szép hétvégét! 

Ha már ilyen madaras napot tartunk, talán emlékeztek rá, hogy nem olyan rég hétvégi programnak ajánlottuk a Tatai Vadlúd Sokadalom c. eseményt. Új, kerti kis vendégeinket bemutató sorozatunk szerzői, Csonka Péter és Pénzes László régóta részt vesznek a szervezésben, hogy minél többen megcsodálhassuk az északi költőterületeikről érkező vadludak behúzását.

Régi népélet naptára

45. hét:

- november 11. (Márton): Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.

Az Orczy park

Az úgy kezdődött, hogy szeptember végén az iskolában "nevelés nélküli munkanap" volt. Jó kis terminus technicus, elvileg annyit tesz, hogy a tanárok nem nevelnek, a szülők nem dolgoznak, mert a gyerekkel valamit csinálni kell, ámde munkanap van. Úgyhogy összekötöttük a kellemest a hasznossal: elmentünk az Orczy kertbe, azon belül is a Kalandparkba, én meg kisebbik csemetém, s amíg ő lógott a szereken, én fotózgattam a környéket. Aztán egyszer még egyedül is visszamentem, hogy mindent megnézhessek.

Ma is kb. olyan napsütötte idő van, mint akkor, csak úgy 20 fokkal kevesebb, úgyhogy ideje felidézni a látottakat.

Az Orczy- és a Füvészkert térképe 1884-ből

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek