Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sírok gondozása (x)

Kedves Olvasók!

Mindnyájan szeretnénk méltó módon megemlékezni halottainkról. Halottak napja közeledtével hadd ajánljuk figyelmükbe Megyeri Szabolcs: Sírok gondozása című könyvét, amelyből megtudhatjuk, milyen típusú sírhelyeket milyen szempontok alapján kell beültetni.

sirok_gondozasa3.jpg

Legkönnyebb a teljes felületükön kővel borított sírok ápolása. Ezeket a sírokat borostyánnal vagy varjúhájfélékkel keretezhetjük. Ha mégis más növényeket szeretnék használni, a könyvben több ötletet is találunk alacsony növekedésű, jól bokrosodó, gazdagon virágzó egynyári virágokra, vagy csak levelükkel díszítő szegélynövényekre.

A szerző tanácsait követve elhunyt szeretteink sírhelye minden évszakban tükrözi gondoskodásunkat.

A könyv, most 40% kedvezménnyel rendelhető meg a Cser Könyvkiadó webáruházában

A folyamatosan érő zöldségek és gyümölcsök egész nyáron ellátnak bennünket teendőkkel, hiszen valamilyen formában megpróbáljuk átmenteni őket a hideg téli napokra. Üvegbe zárva, zacskóba téve, lefagyasztva, szárítva, aszalva, ki hogy. Az élelmiszer-tartósításnak számtalan formája létezik, melyek megismeréséhez szeretnénk most könyveket ajánlani.

Az aszalás és szárítás az egyik legrégebbi tartósítási eljárás. Már az inkák is ismerték, de elterjedt volt az ősi Kínában és Egyiptomban is. A régi korok embere azt vallotta: az utolsóként leszedett gyümölcsök az egész év növekedést serkentő erejét magukban foglalják, így szárított formában tárolva elfogyasztásukkor védelmet nyújtanak a betegségekkel szemben. Míg őseink a napon szárították a termést, manapság már több lehetőség közül választhatunk. A Cser Kiadó Aszalt gyümölcsök és zöldségek című könyvéből elsajátíthatjuk saját kertünk gyümölcseinek szárítását és aszalását, de emellett számos ízletes receptet is találunk, amelyek a felhasználáshoz adnak kreatív ötleteket.

Szokásmondások

Egy kis olvasnivaló kellemes nyári estékre.

Kertész Manó (1881-1942) magyar és finnugor nyelvészt elsősorban a szólások vizsgálata tette ismertté, de mondattannal és névtannal is foglalkozott. Szokásmondások c. könyvéből mazsoláztam a földműveléssel kapcsolatos kifejezések eredetét.

szokasmondasok.JPG

Ha már ilyen madaras napot tartunk, talán emlékeztek rá, hogy nem olyan rég hétvégi programnak ajánlottuk a Tatai Vadlúd Sokadalom c. eseményt. Új, kerti kis vendégeinket bemutató sorozatunk szerzői, Csonka Péter és Pénzes László régóta részt vesznek a szervezésben, hogy minél többen megcsodálhassuk az északi költőterületeikről érkező vadludak behúzását.

Ezúttal egy játékot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. A Cser Kiadó a honlapján jelentkezett A hét könyve elnevezésű játékkal, ahol hétről hétre más és más témájú könyvet lehet nyerni.

Szerencsénkre május 20-án délig az Illatos növények című könyv az aktuális nyeremény, úgyhogy ha szeretnétek részt venni a nyereményjátékban, látogassatok el a Cser Kiadó honlapjára, ahol a játékkal kapcsolatos részleteket is elolvashatjátok.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek