Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A történet 1945 körül kezdődött, amikor Volker Kraft a németországi Saalfeldben az iskolába vezető úton minden nap elment egy orgonafácska mellett, melyet húsvétkor vagy 100 tojás díszített. Akkor elhatározta, hogy egyszer neki is lesz ilyen!

Sokunknak valószínűleg ma van először ideje, hogy egy kicsit ráhangolódjon a húsvéti hétvégére. Még az utolsó pillanatban is nagyon egyszerű, ám gyönyörű díszeket dobhatunk össze, főleg, ha pár szál virágért csak a kertbe kell kiugrani.

Összeállítottunk egy kis csokrot a lehetséges dekorációkból ajtóra, asztalra: mindenki válogathat kedvére ízlése és az otthon rendelkezésre álló hozzávalók szerint.

Régi népélet naptára

Április - Szent György hava

14. hét:

- április 5. (Vince): Nagycsütörtökön megszűnik a harangozás: "A harangok Rómába mennek". Zöldcsütörtöknek is hívják, ilyenkor spenótot, csalánt főztek, hogy bő legyen a termés. Megcsordul a jég az ereszen; ha eddig nem, most már biztosan itt a tavasz.

- április 6. (Vilmos): Nagypéntek. Aki napfelkelte előtt megfürdik, azon nem fog majd a betegség.

- április 7. (Nagyszombat): Tűzszentelés, féregűzés, a ház körülseprése.

- április 8. (Húsvétvasárnap): Aki e napon a mezőn dolgozik, elveri termését a jég, aki befogja a jószágot, szerencsétlenség éri.

 

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek