Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

MTD_Fejlec_02.jpg

Előző posztunk alapján a kedves Olvasó kiválaszthatta a céljainak megfelelő fűmagot, és az új gyep telepítéséhez már elő is készítette a talajt. Ejtsünk szót azokról a kerttulajdonosokról is, akik a régi gyepüket szeretnék felújítani.

A mostani időjárás már a nyarat idézi, így a kertet egyre többször használjuk játszótérként, ebédlőként, sőt akár nappaliként is. Ez megerősítheti az egyébként egészséges füvet, de ahol a gyep egyes részei károsodnak, ott szükség lehet gyors segítségre. Ezenkívül a fű természetesen igényli a tápanyagokat is, hogy fejlődhessen, és teljes pompájában ragyoghasson. Persze a nemkívánatos növények megjelenése ellen is tenni kell valamit, mert ahol a moha elterjed, ott a fű nem tud már kinőni.

P1000277.JPG

Kwizda_Fejlec_új.jpg

Lassan, de biztosan végre megérkezett a tavasz, és vele a kerti munkák ideje! A kertek hangulatát alapvetően meghatározza a pázsit szépsége. Sajnos a hosszú és csapadékos tél igencsak megviselte a gyepek többségét, még akkor is, ha ősszel mindent megtettünk a biztonságos áttelelés érdekében.

Az első feladatunk legyen a fűnyírás; nagyon fontos, hogy helyesen válasszuk meg a magasságot, ami 3-4 centiméternél ne legyen nagyobb. Fontos, hogy csak éles késsel rendelkező fűnyírót használjunk! Fűnyírás után érdemes alaposan átgereblyézni, szellőztetni a gyepet.

hópenész.jpgHópenész

Tavasszal az egyik leggyakoribb probléma a hópenész. Ősztől kora tavaszig számíthatunk megjelenésére, de kártétele jellemzően tavasszal a legszembetűnőbb. Tipikus tünetei a levélen megjelenő fehéres, szürkés foltok, melyek foltszerűen látszanak a területen. Súlyos esetben a foltok összeolvadnak egymással, így nagyobb fertőzött felületek alakulnak ki. Lúgos kémhatású talajok esetében nagyobb eséllyel számíthatunk a megjelenésére.

Mikulásvirág

A mikulásvirág (Euphorbia pulcherrima) sok szobanövénnyel ellentétben nem a virágzatával, hanem színes felleveleivel díszít. Ma már számtalan formájú és színű fellevélváltozattal találkozhatunk. A legdivatosabb és legkeresettebb, az ünnepek jellegzetes színe miatt a piros, de létezik krémfehér, halványrózsaszín, sárgás változat is.

A fáradt ciklámen

Klímánkon kevés a télen is hosszan virágzó szobanövény. E kevesek egyike a ciklámen. Ezekután nem csoda, hogy Magyarországon a cserepes növények között ő vezeti a vásárlási listát.

A szép leander titka

Az emberek többsége vonzódik a mediterrán világhoz. A sok virágzó növény szépsége, illata erősíti a pozitív gondolkodást és boldogabbá tesz. A leander tökéletes képviselője e világnak.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek