Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A londoni Hyde Park

Ha Londonban jár turistáskodni az ember és már elfáradt a sok vár, torony, műemlék, múzeum és szobor látványától, pihenésképpen mostanság is érdemes felkeresni a híres parkokat, ahol egy kicsit megnyugodhatunk a természetes zöld és a helyi állatsereg közelségétől. Az angolok híresek a pázsitjukról, a különböző füveikről, így talán nem nagy meglepetés, hogy a parkjaikra, zöldterületeikre is nagyon odafigyelnek. London közepén, metróval gyorsan megközelíthetően, közvetlenül egymás mellett terül el négy nagy park, a Hyde, a Green, a St. James, valamint a Buckingham-palota kertjei.

hydeparkFull.jpg

A növényeket, parkokat kedvelőknek nincs lehangolóbb látvány, mint amikor egy patinás vidéki kúria, kastély és parkja helyén lepukkant építményt és gazos dzsungelt talál. Jobb esetben lóg a kerítésen valamilyen kiírás, ami a látogatás tiltásáról szól. Nem is olyan sokára Magyarországon, határainkon belül is tervezhetünk a mostaninál több kertismereti programot.

A dégi park most is csodás.jpegA dégi park most is csodás

Kaland Tiszakürtön

Mielőtt bárki nekiindulna az ősz színekben pompázó Tiszakürti Arborétum felfedezésének, feltétlenül kérje el a recepción a botanikus kert történetét összegző írást, amelyet Tálas László igazgató jegyez. Ebből megtudja a látogató, hogy nem maguktól nőttek a növények, a Tisza-vidék életerőt sugárzó fái a ma már országosan is meghatározó fásszárú-gyűjteményben.

012 Ahány korona annyi szín.JPG

A kellemesen napos múlt hétvégén kerékpárra kaptam, és a gödöllői dombokon átvergődve eltekertem a lassan őszi színeiben pompázó Vácrátóti Botanikus Kertbe. Egyébként a legegyszerűbb autóval eljutni, de megközelíthető vonattal és gödöllői átszállással autóbusszal is. Nyugodtan tervezhetjük egész napos programnak.

01.JPG

Pena csodái

A Pena Park egyike azon európai mesterséges természeti együtteseknek, amelyek bizonyítják, hogy a szakértelemmel telepített távoli növények milyen jól érzik magukat akár eredeti élőhelyüktől sok ezer kilométerre. Nem kell messzire utazni, hogy hasonlónak lehessünk tanúi, hiszen szoba- és balkonnövényeink jó része nem Európában őshonos.

Réceházak a mesetóban.JPGRéceházak a mesetóban

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek