Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Néhány évvel ezelőtt pont áprilisban jártam Hollandiában, így nem hagyhattam ki Keukenhofot sem a programból. Már az út is lenyűgözött bennünket, mert tulipánföldek mellett autóztunk el; egészen mesebeli látvány volt a sok színes virágsáv.

holland01b.jpg

Az Amszterdamtól csupán félórányira fekvő Keukenhof területét a 15. században vadászatra használták, ezenkívül itt termelték meg a II. Vilmos bajor herceg lánya, Jacqueline vagy Jakoba grófnő uradalmi konyhájába szükséges fűszer- és gyógynövényeket. Innen az elnevezés: Keukenhof="konyhakert".

Virághoroszkóp

Melyik virág illik a csillagjegyünkhöz?

Előre kell bocsátanom, hogy soha nem foglalkoztatott különösebben a horoszkóptéma, a virágok annál inkább. Aztán olvastam egy szösszenetet a virágok és a csillagjegyek kapcsolatáról, és mivel a nekem tulajdonított virág ellen semmi kifogásom, gondoltam, megosztom. Hátha más is most jön rá, hogy nem is csak az eddigi kedvenc virága illik hozzá.

blume-sternzeichen-4.jpgKOS

Energikus, szenvedélyes, erős, fejjel megy a falnak. Tüzes jegy lévén mágikus segítője a vörös szín, így temperamentumos lényéhez a pipacs illik a legjobban.

Ha csak tehetem, minden évben megnézem az Alcsúti Arborétum március közepén virágba boruló hóvirágmezőit. Hihetetlen élmény a sok apró, fehér virágot ilyen mennyiségben látni. Most vasárnap délután az ég ugyan nem volt felhőtlen, és erős szél is fújt, így elég télies arcát mutatta az arborétum, ennek ellenére nem bántam meg a közel 3 órás sétát.

Hagymá(s)t az ablakba!

Fura időszak van mostanság. Január vége lévén sokan már a tavaszt várják, mások nem bánnák, ha lenne még egy kis tél. A növények sem igazán tudják, mitévők legyenek: a hóvirág már újévkor kibújt, sok növény hozza rügyeit, pedig a nagy fagyok még csak most várhatók. Legalábbis az előrejelzések szerint. Mindenesetre, akinek nincs elég türelme kivárni, míg a tavaszi hagymások kibújnak a kertben, vagy esetleg kertje sincs, hajtasson ilyen növényeket a lakásban.

Tulipánok

Lassan itt a tulipánszezon, a kisebb termetű botanikai tulipánok már most kezdenek nyílni, a nagyobb termetű változatokra még egy-két hetet várni kell.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek