Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Retekcsíra

Egy ideje elhanyagoltam a csírákat, de ez csak az írásra vonatkozik. A magocskák mindeközben lelkesen kelnek kifele, csak dokumentálnom kell az eseményeket.
Jöjjön hát még egy nagy kedvencem, a retekcsíra, mely már 3-4 nap után fogyasztható.

Zsázsacsíra

A zsázsát eddig csak kis növényke formájában ismertem, úgy szeretem is. Most kipróbáltam a csíraváltozatot, mely ugyan nem aratott nálam akkora sikert, mint az eddigiek, de azért megosztom veletek, hátha másnak bejön.

Vöröskáposzta-csíra

A vöröskáposztamagot nem olyan rég fedeztem fel; ennek a zöldségfélének eddig csak az almával párolt, kacsacombbal dúsított változatát ismertem, amely nagyon bejött, úgyhogy gondoltam, adok egy esélyt a magnak is. Nem bántam meg:)

Mustárcsíra

A mustárcsíra az egyik legnagyobb kedvencem. Nagyon gyorsan, 2-3 nap alatt kicsírázik, és már fogyasztható is.

1 evőkanál magot alaposan megmosok, beáztatni nem szükséges. A csíráztató tálat világos helyre teszem, de ügyelni kell rá, hogy közvetlenül ne süsse a nap! A magokat naponta kétszer átmosom, más tennivaló nincs is.
A csíranövény pikáns, enyhén csípős ízű (akárcsak a retekcsíra), nagyon finom vajas kenyérrel, salátákban, levesekben.
Antibiotikus hatású, tisztítja a nyálkahártyát, kedvezően hat az epére és a májra, csökkenti az emésztési zavarokat. Élénkítő, vértisztító, enyhíti az izomfájdalmat. De ha valakit mindez nem érdekel, akkor legyen elég annyi, hogy egyszerűen isteni!
Egyszóval nagyszerű adománya a természetnek.
 
  
1. nap2. nap
3. nap
 

Búzacsíra

 

A B1-, B2-, B6-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag búzacsíra kiváló étrendkiegészítő (2-3 evőkanál naponta) a hosszú téli hónapok után.
 

Csíráztatott búza (bab, lencse, csicseriborsó)
Egy marék búzát többször váltott vízben jól megmosok, minden pelyvának le kell menni róla. Ezután tésztaszűrőbe teszem, és jól átmosom.
Műanyag vagy kerámia csíráztató tálba (vagy akár tálcára) teszem és világos helyre, pl. ablak közelébe helyezem. Közvetlen napsütés ne érje!
A további teendő, hogy reggel és este újból átmosom.
A búza 4 nap alatt kicsírázik, a lencse 3 nap alatt, a babfélék 5 nap alatt.
Ezek után, ha nem használom el mindet, lezárt dobozban hűtőszekrénybe teszem, de akkor is naponta át kell mosni, nehogy megpenészedjen.

1. nap2. nap
3. nap4. nap
 
5. nap

 

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek