Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Most, hogy elkezdődött az influenzaszezon, meg a gyerekek az iskolából amúgy is mindenféle nyavalyát hazahurcolnak, egyre több citrusfélét eszünk. Jó móka a magokkal kísérletezni, gyereknek, felnőttnek egyaránt. Emlékszem, kiskoromban a nagymamámmal a hatalmas fikuszunk földjébe dugdostuk a narancs- meg citrommagokat, és elég sok ki is hajtott belőlük.

Ma úgyis ronda idő van, úgyhogy lehet, hogy kipróbáljuk a citrommagültetést. Nem ígérem, hogy mindenben olyan precízen járunk el, mint az alábbi képsorokon látható, de a végeredmény szempontjából talán mindegy is.

01.jpgA citrommagokat összegyűjtjük.

A kánikulával beköszönt a hűsítő koktélok és a limonádé szezonja. A múltkor a neten jópofa videó terjedt a tökéletes limonádé készítéséről, melybe a citrom szőröstül-bőröstül - na jó, mag nélkül - belekerül.

lemonade.jpg

Több hozzászóló azon aggódott, mennyi méreg kerül így a citrom héjával a szervezetünkbe. Szerintünk jól megmosva, lesikálva nem sokkal több, mint bármi mással, de aki tart ettől, nevelhet otthon is citrusféléket. Manapság a citrom, a narancs vagy a mandarin tartása balkonon vagy teraszon már egyáltalán nem rendkívüli dolog.

A pomelo

A pomelo (Citrus maxima) déligyümölcs, a legnagyobb citrusféle: a nagyobb példányok 30 cm átmérőjűek és 8 kg-osak is lehetnek, bár itthon ennél jóval kisebbeket lehet kapni. Igaz, az átlag narancshoz vagy grépfrúthoz képest még ezek is óriásiak. Első látásra azt gondoltam, hogy valami túltápszerezett grépfrút, de kiderült, hogy teljesen külön fajta.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek