Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A sokoldalú csipkebogyó

A csipkebogyót termő vadrózsa nálunk is őshonos, ezt igen sokféle népies elnevezése is mutatja: közönséges vadrózsa, gyepűrózsa, csipkerózsa, hecsedli, hogy csak néhányat említsek. A csipkebogyó pedig a növény áltermése. (Azért áltermés, mert a valódi termésekkel ellentétben a kialakulásában a termőn kívül a virágnak más része - vacok, kocsány, esetleg a virágtakaró - is részt vesz.)

A pomelo

A pomelo (Citrus maxima) déligyümölcs, a legnagyobb citrusféle: a nagyobb példányok 30 cm átmérőjűek és 8 kg-osak is lehetnek, bár itthon ennél jóval kisebbeket lehet kapni. Igaz, az átlag narancshoz vagy grépfrúthoz képest még ezek is óriásiak. Első látásra azt gondoltam, hogy valami túltápszerezett grépfrút, de kiderült, hogy teljesen külön fajta.

Kökény

A kökény (Prunus spinosa) 1-3 méter magas bokor, az egyik legigénytelenebb cserje. Európában, Észak-Afrikában és Kis-Ázsiában honos. Tudományos neve a görög prounosz= szilva szóból ered, ebből is látszik, hogy a szilva közeli rokona.

Először Németországban ettem gyümölcstorta formájában, de akkor nem tudatosult bennem, hogy ez egy külön gyümölcs; azt hittem, a süti fantázianeve. Aztán néhány éve a piacon újra összefutottunk, és összeállt a kép.


Félig érett josta

10 éve legkedvesebb barátom rákbeteg lett. Segíteni akartam minden tőlem telhető módon, hogy túlélje ezt a szörnyűséget. Ekkor már sokféle rákellenes készítmény volt forgalomban, amelyekről minden információt elolvastam. A " Járóföld" c. újság 2004. II. évf. 8. számában "HOMOKTÖVIS: egy új gyógynövény esélyei", a 11. számban pedig "Gyógyító homoktövis" címmel jelent meg részletes leírás, amely szerint a homoktövist (Hyppophaé rhamnoides) az ősi Kínában értékesebb gyógynövénynek tartották a ginsengnél. A gyógyító növények királynőjének nevezték.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek