Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vöröskáposzta-csíra

A vöröskáposztamagot nem olyan rég fedeztem fel; ennek a zöldségfélének eddig csak az almával párolt, kacsacombbal dúsított változatát ismertem, amely nagyon bejött, úgyhogy gondoltam, adok egy esélyt a magnak is. Nem bántam meg:)

Lucernacsíra

Végre kicsírázott másik nagy kedvencem, a lucerna! Ez egy igazi energiabomba, leköröz bármilyen multivitamin-kapszulát, úgyhogy érdemes kivárni a 7 napos csírázási időt.

Az eljárás ugyanaz, mint az eddig ismertetett magoknál: egy tálhoz 1 evőkanál magot jól megmosok, világos helyre teszem, naponta kétszer átöblítem, majd 1 hét múlva lelegelem:) A maradékot zárt edényben hűtőben tárolom (én nem sokáig). Csírázáskor finom bojtosgyökerek fejlődnek ki, de ezeket ne tévesszük össze a penésszel, mely sajnos szintén gyakran jelenik meg a csíranövényeken, ha nem vagyunk elég éberek.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek