Aki Isztambulban történelmi parkokat szeretne végiglátogatni, ne nyáron, inkább tavasszal vagy ősszel tegye. Ilyentájt ugyanis, hiába öntözik, gondozzák ezeket, porosak, a gyepes részeik nagyrészt kiégettek. Ha mégis felkeresnénk néhányat a tucatnyi látogatásra ajánlott park közül, akkor erre a késő délelőtti, kora délutáni idő az ajánlható. Ilyenkor ugyanis azok a bentlakók, akikkel esetleg nem szívesen találkoznánk, a forgalmasabb helyeken próbálkoznak a napi betevő megszerzésével.
Hurrá, nyaralunk!
2015.07.29. 05:00 - kapanyél
Mától egy kicsit békén hagyjuk a billentyűzetet, gangkertünket pedig a szomszédasszony és a sors kezébe adjuk. Az elkövetkező napokban ellátogatunk a bolgárkertészek hazájába, hogy aztán élményekkel és képekkel feltöltődve számoljunk be az ottani zöldségekről (meg gyümölcsökről).
A blogon azért lesz egy kis élet, meg a FB-oldalunkra is érdemes bekukkantani, vagy régebbi posztokat olvasgatni.
Jó pihenést, kertészkedést, hamarosan folyt. köv.!
Judit, a szerk.
Pihe-puha kerti utak
2015.07.28. 05:00 - kapanyél
Ha szívesen mászkálunk mezítláb, és szeretjük a természetes hatású kertet, válasszunk a kerti utak mellé és a kövek, járólapok közé olyan növényeket, amelyek bírják a gyűrődést. Persze, nem arról van szó, hogy folyamatosan tapossuk őket, de ha rá-rálépünk, attól még semmi bajuk nem lesz.
Régi népélet naptára
2015.07.27. 05:00 - kapanyél
Július - Szent Jakab hava
31. hét:
- július 29. (Flóra): Flóra a római mitológiában a virágok és a virágzás, legfőképp a gabonavirágzás istennője.
- július 31. (Ernő): Ernő-napi eső langyos telet hoz.
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!
Szombati piac: növénybazár Isztambulban
2015.07.25. 05:00 - kapanyél
Legyen tél vagy nyár, Isztambulban, a bazárban, a hatalmas tömegben legfeljebb topogni lehet. Sebaj, bőven marad idő a nézegetésre. Kertbarát szemmel inkább a Fűszer- más nevén Egyiptomi Bazár kínál különleges érdekességeket. Az épületben szemnek, orrnak kápráztató csodákat lehet találni: olyan szárított, őrölt fűszereket, virágokat, más növényi részeket, amilyeneket nálunk legfeljebb az apró zacskókba zárt keverékekhez használnak. Itt viszont az alapanyagot teljes valójában lehet felismerni.
Utolsó kommentek