Az ország nagy részén jelentős mennyiségű hó esett, esik és esni is fog, ami ad némi teendőt a hétvégére. Ha a házunk előtt eltakarítottuk a havat, és felszórtuk a járdát (nem sóval!), hogy ne csússzon, a kertben is nézzünk körül!

A hóból nagyszerű tujaöntöző  víz lesz.jpg

A tujákat, bokrokat, díszfűkötegeket szabadítsuk ki a hó fogságából, nehogy letörjenek az ágak a tetemes súly alatt.

A madarakra most különösen figyeljünk oda, mert a vastag hóréteg miatt nem találnak eleséget. Töltsük fel az etetőket, és a reggeli órákban adjunk nekik egy tál (cserépalátét) forró vizet, hogy ihassanak is.

Aki olyan szerencsés, mint Macskamenta szülei, hogy egy kis üvegházat is „üzemeltet” a kertben, ebédre már jó adag salátát is téphet magának friss zöldfűszerekkel, melyek ott töltik a hideg téli napokat.

IMG_2801.JPG

Néhány program is lesz: ha valaki vonatozna a téli erdőben, és igyekszik, a kaszói kisvasúton megteheti. Szombaton vadetető járatok indulnak 10 és 14 órakor Kaszóból, melyen testközelből megismerhetjük, hogyan etetik télen a vadállatokat. Részletek itt.

Nagykanizsa mellett, Miklósfán ma is megrendezik a hagyományos Répafőző Fesztivált, ahol a helyi savanyított répából főznek jellegzetes miklósfai ételeket. Az egész napos program itt.

A jövő hét elején pedig Budapesten, az Országos Mezőgazdasági Könyvtárban lesznek érdekes programok. Hétfőn kezdődik a „Juh és gyapjú” című sorozat gyapjúfonó bemutatóval, a juhfajtákról szóló előadással.

Szerdán ugyanott vetítéssel egybekötött beszámoló egy ragadozómadár-fióka sikeres felneveléséről és visszavadításáról. További részletek itt.

Egyébként meg élvezzük a havat, szánkózzunk, síeljünk, korcsolyázzunk és/vagy építsünk sok hóembert! Van miből.

sok kis hóember.jpg

Szép hétvégét!