Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Talán sokan nem tudják, hogy van az évnek egy napja, amikor a világ konyhakertjeit ünnepeljük. 2004 óta augusztus utolsó vasárnapján - idén kivételesen egy héttel korábban - világszerte a haszonkertek kerülnek a középpontba: legyen az kis hobbikert, a családi ház mögötti konyhakert vagy közösségi kert.

A Konyhakerti Világnap (World Kitchen Garden Day) célja, hogy összehozzon kis helyi közösségeket, ahol a kerttulajdonosok együtt örülnek a saját termesztésű, egészséges zöldségeknek, gyümölcsöknek. Mindenki maga dönti el, hogyan ünnepel: lehet ez közös séta egymás kertjeiben, a szomszédok összedobhatják az ebéd vagy vacsora alapanyagait a kertjeikből, majd együtt megfőzik és el is fogyasztják. Aki inkább dolgozna ünnepnapon is, program lehet a közös gyomlálás vagy ültetés.

Szombatra ragyogó napsütés, tavaszi meleg várható, úgyhogy érdemes kinti programokat szervezni. Vasárnaptól már jön a csapadék, ami viszont a kertünknek tesz jót.

DSC_0356.JPG

Sünlak a kertben

Ma van az Állatok Világnapja, amire napok óta tanultuk a kisebbik csemetével a Sün Balázst, és felmerült a kérdés, miért is nincs nekünk egy sünink. Mármint a kertben.

sünkép.jpg

Nálunk érthető a dolog: belvárosi társasház, az utca felől lépcsőznie kellene a téglafallal körülvett kerthez, a falon meg nem talál rést, úgyhogy ide sajnos nem tud bejönni, hiába is akarna. Aki viszont olyan szerencsés, hogy a kerítése gyárilag hézagos, vagy saját maga tette valahol szabaddá az utat, előbb-utóbb bizonyosan "saját" sünre és családjára tehet szert. Főleg, ha nem használ túl sok kemikáliát, mert azok elpusztítják a sünök táplálékait is, így az ilyen portákat inkább elkerüli.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek