Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bár a hivatalos jelentések szerint sok helyen folyik már a szúnyogok gyérítése (szép szó, kifejezi a vérszívókkal folytatott szélmalomharc lényegét…), főleg, aki vízhez közel tölti a nyarat, nem biztos, hogy érzi ennek bármilyen hatását. Szerencsére van jó néhány növény, amelyek illata az emberi orrnak kellemes, a szúnyogok (meg egyéb repülő kellemetlenkedők) viszont utálják, így ezekből érdemes ültetni a bejárathoz, az ablak alá, és/vagy a kertbe, ahol ücsörögni szoktunk.

Csombormenta

Szúnyogfrász

Az enyhe télnek már eddig is sok kellemetlen dolgot köszönhettünk, most itt az éppen aktuális szúnyogprobléma. A szakértők szerint idén rekordmennyiségű rovar fogja szívni a vérünket, ráadásul nem csak az eddig megszokott dögök, hanem a napközben is támadó és több veszélyes trópusi betegséget is terjesztő ázsiai tigrisszúnyog, vagy az észrevétlenül csípő, ámde nehezen gyógyuló fekélyeket okozó lepkeszúnyog. Ezért a héten elkezdik az összehangolt irtást, amit mostanában már csak gyérítésnek hívnak…

Lepkeszúnyog

Kaptam egy köremilt a szokásos "egy próbát megér" címmel. Mindig elhatározom, hogy az ilyesmit olvasatlanul kitörlöm, mert nem érdekel, milyen szörnyűségek érnek, ha nem küldöm el azonnal legalább 10 embernek. Vagy mégis? Sajnos, a kíváncsiság felülkerekedett, de most kivételesen nem dühöngtem hosszú percekig. Az infó ugyanis annyi volt benne, hogy a vanília illatát utálják a szúnyogok. Ha ez így van, érdemes megnézni, hogyan burkolhatjuk vanília-illatfelhőbe környezetünket. Igaz, idén nem sok szúnyoggal találkoztunk, de ha működik a dolog, később is jó lesz.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek