Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Folytatjuk múlt héten megkezdett sorozatunkat a szőlő és a lugas remek kapcsolatáról.

Miután sikerült a sátor-szőlőlugas nagyjából pontos helyéről és a fajtáról, fajtákról dönteni, a következő lépésre, a talajmunkák elvégzésére is sort kell keríteni. Lugast bármikor lehet készíteni, de szőlőt általában ősszel és tavasszal érdemes ültetni.

Diómagonc vagy oltvány?

Különböző kertekben három diófám is van, de termésüket csak ebünk ropogtatja elégedetten, és a madarak csipegetik télen. Anyósom, családunk legnagyobb diófelhasználója elégedetlen, pedig mindent megteszek, hogy a kedvében járjak. Fogalmam sincs, milyen fajtájúak, mert az egyik bő termő ugyan, de a termés apró. Ha már sikerül az acélkeménységű héjat feltörni, kiderül, az íze is finom. De a törés… Ám e fa további előnye, hogy terjedelmes lombkoronája nyáron kiváló árnyékot ad, és ami szintén mellette szól: nem kell permetezni.

A világ legvastagabb diófája.jpgA világ legvastagabb törzsű diófája - nem az enyém

Faültető Farkas napja

Egy kínai közmondás szerint "a legjobb időpont a faültetésre 20 évvel ezelőtt volt. A második legjobb időpont ma van". Ráadásul október 31. Faültető Farkas napja is, úgyhogy minden amellett szól, hogy a most még várhatóan kellemes időt kihasználjuk néhány facsemete telepítésére.

faültetés.jpg

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek