Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Keszthely r:Park Life kastélypark rekonstrukció

A szigorú elszámoltatású, uniós támogatással készülő beruházásokhoz, felújításokhoz tartozik az is, hogy ezeket általában a vállalt időpontokra befejezik. Egyszerűbb a feladatot időre elvégezni, mint az iszonyú papírmunkával járó halasztást kérni. Így van ez a keszthelyi Festetics-kastélypark felújításával is. December elején arra járva láthattam, hogy a kegyes időjárás jóvoltából nem kellett zuhogó esőben tocsogva hajrázni a növénytelepítőknek, útsimítóknak és sok kerti munkásnak.

Keszthely r:Park Life kastélypark rekonstrukció

Isztambuli parkmustra

Aki Isztambulban történelmi parkokat szeretne végiglátogatni, ne nyáron, inkább tavasszal vagy ősszel tegye. Ilyentájt ugyanis, hiába öntözik, gondozzák ezeket, porosak, a gyepes részeik nagyrészt kiégettek. Ha mégis felkeresnénk néhányat a tucatnyi látogatásra ajánlott park közül, akkor erre a késő délelőtti, kora délutáni idő az ajánlható. Ilyenkor ugyanis azok a bentlakók, akikkel esetleg nem szívesen találkoznánk, a forgalmasabb helyeken próbálkoznak a napi betevő megszerzésével.

Topkapi

Nagy igyekezettel folyik a keszthelyi Festetics-kastély felújítása. A bezárt kapura aggatott ragacsokból és az ilyenkor megszokott plakátokról kiderül, hogy a látogathatóság zavartalan, viszont egy-másfél év alatt elkészülnek a kétmilliárdos munkával. A tervek szerint beruházás várhatóan 2015 végéig fejeződik be.

Az átalakítás a régi hangulatot igéri

A párizsi Jardin des Plantes-ben járva a növénykedvelők valóságos csodára lelnek. A vácrátóti kert sem szégyenkezhet a rendszertani bemutatója miatt, de az 1635 óta működő párizsi mindenképpen komolyabb. A francia tudathoz képest tulajdonképpen szerényen sorakoztatják fel e példátlan belvárosi kertben egykori világbirodalmuk flóráját, úgy, hogy egyszerre nyújtanak segédanyagot a rendszertani, alaktani dolgok iránt érdeklődő kertbarátoknak és diákoknak. Az állatkertet, több múzeumot és többszintes pálmaházat is kínáló látványosság - akit érdekel az ilyesmi - egész napos program is lehet.

Aki volt már a Debreceni Virágkarneválon, vagy legalább képeket látott róla, tudja, milyen lenyűgöző, amikor hatalmas szobrok, tárgyak virágba borulnak. Az így megelevenedett jelenetek azonban csak ideig-óráig látványosak, mert a vágott virágok hamar tönkremennek.

Ezek a pillangók nem Debrecenben röpködnek

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek