Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Manapság a nagyobb szuper-, hipermarketekben (amíg még vannak), ill. sok piacon egész télen kaphatók friss, cserepes fűszernövények, melyeket az ablakpárkányon nevelni nem kell félnetek, jó lesz!

Kb. 10 éve történt, hogy a szomszéd néni a kezembe nyomott egy nagy csokor zeller kinézetű zöld levelet, mondván, ez maggi, és elég belőle egy szál a húslevesbe. Előtte soha nem hallottam ilyen nevű növényről, csak az ételízesítő Maggiról, ami gyerekkorom nagy kedvence volt. Hollandiában élő nagybátyámnak köszönhetően a nagymamánál mindig volt jó pár üveggel, és annyira szerettük, hogy a gyümölcslevesen kívül mindenbe löttyintettünk belőle.

A leggyakrabban használt fűszer- és gyógynövények eredetileg nagyon sokféle, különböző éghajlatú vidékről származnak, így igényeik is eltérőek. Ennek ellenére mindegyikük jól érezheti magát a kertünkben, ha fűszerspirált építünk. Maga az ötlet annyira zseniális, hogy akár a természet is megalkothatta volna, hiszen erre az alakzatra számos példa létezik.

Spirals-inspired-by-nature_wm.jpg

Már hetek óta huhogok a fagyos napok eljöveteléről, a mediterrán növények védett helyre cipeléséről, meg a muskátlis ládák teleltetéséről. Azonban rá kellett jönnöm, hogy az idén korai volt a vészharangok kongatása. Voltak már kritikus pillanatok, de ahogy sok teraszon látni, a leanderek még vígan bírják a szabadban, ahogy a muskátlik is tartják magukat a balkonládákban. Az biztos, hogy új virágot nem hoznak, de még teljes pompájukban díszlenek.

Viszont, amivel biztos nem lehet már tovább várni, az a kerti növények hővédelmének elkészítése. Aki szeretné, hogy tavasszal újraéledjenek kényesebb növényei, annak földdel, szalmával, egészséges falevéllel takarni kell ezeket.

Nagy kincs az egészséges, száraz falevél.jpgNagy kincs az egészséges, száraz falevél

Ezzel a videóval szeretnénk kedvet csinálni a kertészkedéshez.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek