Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A gyep szempontjából talán a július számít a legkritikusabbnak. A fű főleg azokban a házakban kerülhet bajba, ahonnan hosszabb időre elmennek nyaralni. Ahol nem gondoskodnak nyíróemberről és öntözésről, ott minden azon múlik, milyen kondícióban vannak a fűcsomók. Aki nem biológiai aktivátoros és mulcsozásos módszerrel dolgozik, júliusban is gondoskodjon a rendszeres nyírásról. Méghozzá ilyenkor a nyári időszaknak megfelelő magasságban kellene a késeknek forogni!

Trükkös kapálás

A gazok ellen folyamatos harcot kell vívni, aminek első lépése, hogy felismerjük a kert nemkívánatos látogatóit. Pusztításukat nem érdemes halogatni, mert az idő nekik dolgozik: erősödnek, sokasodnak. Nem feltétlenül kell vegyszerért nyúlni, ragyogó eszközök lehetnek ellenük puszta kezünkön kívül a kapafélék.

5.jpg

Gaz fűgazok

Már november van, és még mindig nem lehet befejezni a kerti munkát. Az egyre nedvesebb időjárás miatt minden alkalmat ki kell használni, hogy rendbe tegyük a portát, mielőtt beköszönt a tél. Ha a szélben és a napsütésben délutánra megszárad a fű, még egyszer le lehet vágni. Ez azonban csak ott ajánlott, ahol 6-8 cm-nél hosszabbak a fűszálak, és sok a kétszikű gyom. Ha elmarad az utolsó nyírás, az ilyen helyeken egész télen csúf, kusza gyepet lehet nézni. Ebben a magasságban a kés éppen csak érinti, tetejezi a nyár végi, őszi felülvetés zsengéit.

őszi gyep.jpg

Állandóan visszatérő olvasói kérdés, mit lehet tenni, amikor megjelenik a "fű a fűben", azaz a tökéletesre tervezett szép zöld gyepben egyszer csak a gyomok, köztük is az egyik legagresszívebb talpas muhar veszi át a főszerepet.

gazon-hidcote.jpgItt nincs

Ez az elterülő tarackhoz hasonló, de vastagabb levélzetű "szörnyeteg" egynyári növény, tehát télen kifagy. Tavasszal viszont újult erővel tör elő, úgyhogy ha meglátjuk a fűben, azonnal nekiállhatunk kihúzkodni. Ha késlekedünk, 1-2 nap alatt képes felmagzani, és szinte kezelhetetlenné válik.

Ködös, párás, borongós, de még fagymentes idő várható a hétvégén, úgyhogy még mindig lehet a kertben tenni-venni, de akár trópusi hangulatú programokat is választhatunk a szürkeség helyett.

P4140559[1].JPG

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek