Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem született ma döntés abban a 14 millió forintos kártérítési perben, amelyet a magyar állam nevében eljáró Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) indított a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Greenpeace Magyarország ellen.

Mint emlékezetes, 2014. áprilisában a Greenpeace demonstrált Kishantos földjeinek elpusztítása ellen, mert a folyamatban lévő birtokvédelmi perek dacára az "új bérlők" művelésbe vétel címszó alatt beszántották Kishantos akkor már aratás előtt lévő, több mint 100 millió forint értékű bionövényeit.

Felkészülni az elkerülhetetlenre, megelőzni az elkerülhetőt!

2015 szeptemberében, immár második alkalommal rendezik meg a Gazdag Gazda Konferenciasorozatot. A szakmai rendezvények központi témája az egyre égetőbbé váló éghajlatváltozás, annak a mezőgazdaságra gyakorolt hatása, és a lehetséges alkalmazkodási módok lesznek. A konferencia alcíme is ezt tükrözi: „Hogyan reagáljunk a változó éghajlat kihívásaira a talaj-előkészítéstől a betárolásig.”

Programok

A nap programját a szervező Magro.hu mezőgazdasági piactér úgy válogatta össze, hogy minél több területet érintsen a témakörben, és naprakész, gyakorlatias tudással gazdagodjanak a résztvevők. Előadnak neves, piacvezető cégek szakemberei, intézmények, hivatalok vezetői és megosztja tapasztalatait az ország talán legismertebb biogazdálkodása is. A szakértők tartalmas és változatos előadásokkal, esettanulmányokkal készülnek, a kerekasztal beszélgetésbe pedig bárki bekapcsolódhat, kérdezhet a gazdálkodók tapasztalatairól, jogszabályokról, pályázati lehetőségekről. A nap végi izgalmakat nyereménysorsolás biztosítja. A szervezők mind a 4 helyszínen a gazdaságban felhasználható értékes termékeket, lombtrágyákat, talajbaktérium készítményeket, növénykondicionálókat sorsolnak ki több tízezer forint értékben. A részletes program itt érhető el!

Helyszínek és időpontok

Országosan 4 különböző időpont és helyszín közül választhatja ki mindenki a neki legkedvezőbb alkalmat:

Szeptember 7. Budapest

Szeptember 10. Kaposvár

Szeptember 16. Berettyóújfalu

Szeptember 22. Szeged

A konferenciára már elkezdődött a regisztráció, ráadásul most a Korán Kelők Kedvezményt is igénybe lehet venni! Részletes program és jelentkezés az esemény hivatalos honlapján: http://www.magro.hu/konferencia/

A konferenciasorozat szervezője a Magro.hu mezőgazdasági piactér.

 

Bár a Földművelésügyi Minisztérium Állami Földekért Felelős Államtitkárságának egy szeptemberi sajtóhírében azt olvashattuk, hogy Kishantoson "a 2013 októberében megkötött haszonbérleti szerződések értelmében az első gazdasági évben biogazdálkodtak a pályázat nyertesei", az új "bérlők" előbb műtrágyával, majd később gyomirtóval kezelték a 21 éve kemikáliák nélkül működő, kiváló minőségű földeket.

Fotó: Somogyi-Tóth Péter

A Magro.hu online mezőgazdasági piactér szeptember elején, 4 helyszínen tartja Gazdag Gazda Rendezvénysorozatát. Az egész napos rendezvény hiánypótló, aktuális és korszerű tudásanyagot kínál azon mezőgazdasági termelőknek, akik szeretnének megismerkedni a sikeres online kereskedelem fortélyaival. Emellett több hasznos téma is napirendre kerül a pályázatírástól az ártárgyalásokon át a mezőgazdasági épületek korszerűsítésének lehetőségéig.

Az angoloknak, gondolom, nyilvánvaló tény, engem viszont meglepett, hogy Károly herceg nemcsak a nők, hanem a kertek nagy szerelmese is. A "zöldujjú" trónörökös a Highgrove-i birtokon (Gloucestershire) már több mint 30 éve bizonyítja, hogy jó érzéke van a kertészethez, vagy legalábbis megtalálja hozzá a megfelelő embereket.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek