Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vízkereszt az aszfalton

Elérkezett vízkereszt napja, ami hagyományosan a karácsonyfabontást is jelenti. Sokan idén se vártak ilyen sokáig, már rögtön karácsony után megszabadultak a fenyőktől. Bár a nagyobb városokban külön e célra kijelölt helyeken gyűjtik a megunt karácsonyfákat (a budapesti lerakóhelyeket itt lehet megnézni), a legtöbben a ház elé teszik, vagy legfeljebb a sarokig viszik. Ilyenkor elég lehangoló a látvány; ma reggel tettünk egy kört a környéken (Budapest, 13. kerület), valószínűleg máshol is hasonló a helyzet.

Január 6-án, vízkeresztkor véget érnek a karácsonyi ünnepek, kezdődik a farsangi időszak. Hagyományosan ez a karácsonyfa végét is jelenti, legalábbis a lakásban. Mivel idén ez a nap hétfőre esik, sokan már a hétvégén megszabadultak a szebb napokat látott fáktól, sőt, a környékünkön már december 27-én is láttam kidobott ezüstfenyőt(!).

00-christmas-tree-uses.jpgNem ezt...

Nagyobb városokban szervezetten gyűjtik a kijelölt helyekre kitett fenyőket, majd elégetik vagy komposztálják őket. Már ha nem hagytuk rajta a suttyomban elmajszolt szaloncukrok papírjait, a girlandokat, díszeket, neadjisten az égősort. Merthogy állítólag ilyen is előfordul…

Fenyőből savanyú mulcs

Január 6-án, Vízkeresztkor a legtöbben kidobják a karácsonyfát. Mivel ez most péntekre esik, lehet, hogy nem pont holnap, de a pompázatos szobadísz néhány napon belül a szemétre kerül. Mi legyen vele?

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek