Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hóesés mindig felélénkíti a kertek élőlényeit. Aktívabbak a madárkák, lelkesebben keresgélnek a fák kérgén már ezerszer átvizsgált repedésekben, hátha ott maradt egy rovartojás vagy bábdarab. A hó rendkívül jó nedvességpótló, és a fagyvédelem szempontjából is igen hasznos. Akinek örökzöldjei vannak, nyugodtan kupacolja alájuk a felesleges havat. Ha olvad, akkor az öntözővízből kortyolhatnak a tuják, fenyőfélék.

A hóból nagyszerű tujaöntöző víz lesz.jpgA hóból nagyszerű tujaöntöző víz lesz

A fenyőfélék népes családjából Szenteste közeledtével csupán néhány kerül a középpontba, attól függően, mi kapható az árusoknál: az ezüst-, a luc- vagy a nordmann-fenyő. Ez utóbbi elnevezésében még nincs egység az árusok között, mert a norman, normand, normandiai és nordman nevek mindegyikével találkozhatunk, mi azonban megmaradnánk a névadó, Alexander von Nordmann (1803 -1866) finn zoológus nevénél.

Most nem is vállalkoznánk arra, hogy részletesen kielemezzük a fenyőféléket, inkább csak csokorba gyűjtöttük - a teljesség igénye nélkül - azokat, melyek barkájukkal vagy tobozukkal eleve nagyon mutatósak. Lehet gyönyörködni!

Pinus sylvestris.jpg Erdeifenyő - Pinus sylvestris

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek