Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Levelet kaptunk: "Kedves Kapanyél! Van egy csudás gömbakváriumom és megtölteném. Szeretnék érdeklődni, hogy is kell ezt összeállítani. Milyen rétegek kellenek stb:) Segítesz?"

Természetesen segítünk Szilvinek, és feltehetőleg nemcsak neki. Gömbakvárium sok családban akadhat, miután most már 4 éve, hogy tilos ilyenben halat tartani.

hal-izu-viz-cicaknak-_1.jpg

Lámpát a növényeknek!

A teraszról, kertből még csak néhány napja kerültek be a lakásba, verandára, téli kertbe a növények, de a fényszegény helyeken máris megkezdődött a levelek versenye a jobb helyekért. Aki szokott digitális készülékkel fotózni, van állványa és egy hétig nem mozdítja el, érdemes megvizsgálni, hogyan tornáznak a dísznövények a kevéske fényért. Nappal 4-5 óránként kellene pontosan ugyanarról a növényegyüttesről fényképet készíteni, majd a számítógép képernyőjén egymás után le kell játszani a sorozatot, s kiderül, ki-ki hogyan próbál több fényhez jutni.

A legjobb lenne, ha egymást sem árnyékolnák.jpgA legjobb lenne, ha egymást sem árnyékolnák

A legtöbb szobanövény életében kritikus napok következnek. Bár a kertből csak telelőre bekerülteknek az első hetek "meleg fürdőt" hoznak, és látványos fejlődésnek indulnak, később azonban fakulnak, nyurgulnak, elhagyják eredeti formájukat.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek