Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyár, kert, gyerek(ek)

Azt gondolhatnánk, könnyű annak, akinek kertje van, vagy legalább a nagyszülők laknak kertes házban, és el is vállalják az unoká(ka)t a nyári szünetre. Akkor megúszhatjuk a drága táborokat, ráadásul a csemete a jó levegőn tölti a vakációt. Pedig nem olyan egyértelmű dolog ez, mert ha nem tesszük vonzóvá a kinti tartózkodást, akkor a legtöbb gyerek a tévé vagy a számítógép előtt tölt el 2,5 hónapot, akár városban, akár falun, kertes házban vagy lakásban él. Lehet, legyen ez másképp!

Egy ilyen fészeknek egy gyerek se tud ellenállni

Összeszedtünk néhány ötletet, amelyeket könnyen megvalósíthatunk a gyerekekkel együtt is, sőt nagyobbak akár egyedül is összerakhatják a "játékokat".

Nyaralunk!

Kedves Mindenki!

Holnaptól 9 napig végre eldobunk kapát, kaszát, se számítógép, se internet, csak napsütés, olvasás, szép helyek és emberek.

Azért ne csüggedjen senki, itt a blogon minden megy tovább, friss posztokat olvashattok, a Facebookon pedig a régebbi cikkekből csemegézhettek.

Hamarosan visszajövünk, addig is mindenkinek jó munkát vagy pihenést!

Judit, a szerk.

Vakáció a kertben

Pénteken véget ért a tanév, a gyerekeknek elkezdődött a várva-várt nyári szünet, a szülők pedig törhetik a fejüket, mivel kössék le 2,5 (óvodában 1) hónapig a lurkókat. Persze rengeteg tábor közül válogathatunk, ha a pénztárcánk engedi, de az is lehet, hogy valaki - ahogy az én kisebbikem is - nem hajlandó táborba menni. A legszerencsésebbeknél ott vannak a nagyszülők nagy kerttel, sok energiával, a szerencséseknek legalább van saját kertjük, ahol kis rafinériával elég sok elfoglaltságot biztosíthatnak kisebb és nagyobb gyerekeknek is.

Children-Gardening.jpg

A legtöbb balkonnövényünk egy évadra szól: kikel a magból, szépen fejlődik, virágzik, majd meghal. Az egynyáriakkal így aztán nincs gondunk, ilyentájt már a komposzton landolnak. A helyükre ültethetünk csarabot (lánykori nevén erikát), díszkáposztát, árvácskát, így a hideg napokon sem maradunk csupasz virágládákkal. Télen a helyükön maradhatnak a szegfűfélék, kivéve a futószegfűt, mert az nem bírja a fagyot.

Kép5.jpg

Mint minden távol-keleti díszkerti növény, úgy a kínai lilaakác (Wisteria sinensis) is különleges. Egyetlen hibácskája: a nagy téli hidegeket nem szereti, de japán változata (W. floribunda) nem ilyen kényes. Egy idősebb lilaakácot látva nem is kell magyarázni, miért érdemel a kertben kivételes helyet. Csavaródó hajtásaival és tavasszal díszlő 20-30 centis virágfürtjeivel hamar benő 60-100 négyzetméteres területet.

Wisteria-Tunnel-Kawachi-Fuji-Garden_4.jpg

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek