Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legalábbis Japánban mindenképpen. Ráadásul a „feltaláló” nem is ifjú szerelmes, amitől még szívmelengetőbb a dolog.

phlox lángvirág szerelem Japán

Történt ugyanis, hogy az idős japán férfi, Kuroki úr felesége cukorbetegség szövődményeként egyik napról a másikra elvesztette a látását. Az asszony egyre mélyebb depresszióba süllyedt, már a házból sem ment ki. A férj azonban nem hagyta annyiban a dolgot, elkezdte illatos virágokkal beültetni a birtokot, ahol 1956-ban kötött házasságuk óta élnek.

phlox lángvirág szerelem Japán

2 év alatt mostanra már több ezer tő lángvirág borítja a portát, amelyek illata meggyógyította Kuroki asszony lelkét. Bár ő a látványt nem élvezheti, az illatos virágmező az igaz szerelem jelképe lett, mindenhonnan csodájára járnak.

phlox lángvirág szerelem Japán

phlox lángvirág szerelem Japán
Kurokiék

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Az idei szezon jót tett a japán keserűfűnek (Fallopia japonica), persze nincs olyan kontinentális nyári időjárás, ami ártalmára lenne. Míg az akác mint özönnövény politikai téma lett a közelmúltban, addig az ártéri japán keserűfű viszonylag csendben, de megállíthatatlanul terjed. Az impozáns növény rettenetes szomszéd. Emberek közelében, városok szélén, elhanyagolt parkokban szokott megjelenni ez az évelő lágyszárú.

Mi fán terem a kokedama?

Amikor először hallottuk ezt a szót, lelki szemeink előtt valahogy rögtön egy húros hangszer jelent meg, ki tudja, miért. Aztán próbára tettük néhány ismerős fantáziáját, és a következő tippek születtek: távol-keleti társasjáték, versforma, japán étel, harcművészeti ág, egzotikus gyümölcs.

Nos, a Távol-Kelet, pontosabban Japán stimmel, a többi viszont nem talált.

Azért ne bármelyik utunkba esőt, mert abból baj lehet. Viszont a japán juhar levelét nyugodtan, a japánok is ezt (t)eszik.

Oszakában nagy népszerűségnek örvend a 'momiji tempura'. A momiji (もみじ) a japán juhar ottani neve, a tempura (天ぷら) pedig híg palacsintatésztában, forró olajban sült zöldségek vagy halak gyűjtőneve.

Az Árpád-hídhoz közel eső szikla- és japánkert a Margitsziget mindig is közkedvelt része volt. A 19. században, amikor Magyar György akkori főkertész az egészet megálmodta és létrehozta, rendkívüli dolognak számított, de manapság is kuriózum. Főleg, amióta a nyár folyamán felújították (Főkert) és szeptemberben a nagyközönségnek is átadták.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek