Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az aranyvirágot hozó magas növények felismerésével sokan vannak bajban. Az aranysárga virágú bokor az aranyfa. Tudományos nevén a Forsythia az olajfafélék családjába tartozó cserje, míg az aranyeső (Laburnum) pillangósvirágú növény. Egy harmadik társaságot alkotnak az aranyvesszők, a két méteresre is megnövő, magas (Solidago gigantea), a kanadai (S. canadensis), ezek fészkes virágzatú, erőteljes növekedésű, felálló szárú évelő növények.

A kertészeti oldalak gyakori szereplői az özönnövények, és az, miként lehet ezeket visszaszorítani, pusztítani. Az özönnövényekről - legyen szó bármelyikről is - tudni lehet, hogy sikerüket általában legyőzött társaiknál nagyobb virulenciájuknak köszönhetik. Ha egy-egy példány megjelenik a kertben, rövid idő alatt elfoglalja a helyet, és csak évek alatt, vagy csak nagy költségek árán lehet kiirtani. Sorozatunkkal az ellenük harcolóknak szeretnénk muníciót adni.

A sok kertben, cserjesorban, virágágyásban próbálkozó zöld juhar (Acer negundo L.), mint annyi más növény, Amerikából érkezett. Ha nyáron a kertben, vagy a ház előtt aprócska növényt, vékony hajtáson billegő juharlevelet találnak, ne örüljenek az ingyen fának. A legnagyobb valószínűséggel nem kedves korai juhar (Acer platanoides), tatárjuhar (A. tataricum), hegyi juhar (A pseudoplatanus) vagy mezei juhar (A. campestre) próbálkozik helyet keresni, inkább a zöld juhar igyekszik gyomligetet kialakítani.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek